Ανάπλαση εξωτερικών χώρων

Ανάπλαση Πλατείας, Αττική

Η αρχιτεκτονική μελέτη κινήθηκε στο πλαίσιο της οικολογικής αναβάθμισης της περιοχής και της αξιοποίησης των εννοιών της ανακύκλωσης και της εξοικονόμησης ενέργειας. Δημιουργούνται χώροι στάθμευσης και ενισχύεται η προσβασιμότητα κατοίκων και επισκεπτών με το σχεδιασμό ζωνών κίνησης και στάσης πεζών, τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών και ΑΜΚ και τη κατά το δυνατόν ηπιότερη κυκλοφορία των τροχοφόρων.

Η πρόταση διαμόρφωσης είχε στόχο τη δημιουργία πόλων έλξεων – χώρων αναψυχής για διάφορες ηλικιακές ομάδες. Δημιουργήθηκε θέατρο σε συνδυασμό με υγρό στοιχείο και χώρος παιχνιδιού με ασφαλή υλικά επίστρωσης. Οι φυτεύσεις πλαισιώνουν το υπαίθριο θέατρο και δημιουργούν πρανή με ομαλή κλίση απομονώνοντάς το οπτικά και ηχητικά από τους γύρω δρόμους .

Οι ομάδες δραστηριότητας ανάλογα με την χρήση παρουσιάζουν διαφοροποίηση στα υλικά δαπεδόστρωσης τονίζοντας έτσι μια σχέση χρήσης και υλικού.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ανακυκλώσιμα ή φυσικά υλικά και ο στόχος ήταν η διατήρηση της υπάρχουσας φύτευσης καθώς και ο βιοκλιματικός φυτοτεχνικός σχεδιασμός.

Facts & Figures

Έτος
2017
Τοποθεσία
Μηλαδέζα, Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Οικοδομικά τετράγωνα
Γ320 & Γ323
Συνολική έκταση
3.469,49 τ.μ.
Περιγραφή
Renovation of a public area

Περισσότερα Projects

Ανάπλαση εξωτερικών χώρων

Ανάπλαση πλατείας

Stay in touch

Close [ivory-search id="302" title="Default Search Form"]